Kategoriarkiv: Kurser och fortbildning för lärare

Högskolekurs i gehörsbaserad stråkmetodik violin viola 5 hp

OBS! Anmälan senast 16 oktober 2017!

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) anordnar en fristående kurs under vt 2018 i Gehörsbaserad stråkmetodik violin viola 5 hp

Kursen passar för den som vill lära mera om Suzukimetoden och även för lärare som jobbar eller skall börja jobba med El Sistema eller lärare som vill kombinera både individuell- och gruppundervisning i sitt arbete i musik/kulturskolan.

Dock är kursen ingen Suzukilärarutbildning som ger behörighet till ESA:s lärarcertifikat. (Den sköts av Svenska Suzukiförbundet).

Mer upplysningar finns på KMH:s hemsida här >>>
Kursplanen hittar du här >>>

Hedersmedlemmar

I samband med Stråkdagarna i Malmö kungjordes att de mångåriga medlemmarna Lisbeth Vecchi och Ulla Magnusson enhälligt utnämnts till hedersmedlemmar i Svenska Stråklärarförbundet. Vid Stråkfesten i Sankt Knutssalen i Malmö rådhus överlämnades diplom, hölls tal och skålades till deras ära och de fick också motta kollegornas stående och långa ovationer.


De nyutnämnda hedersledmöterna Ulla Magnusson (t.v.) och Lisbeth Vecchi (t.h.) gratuleras av SSF:s ordförande Päivikki Wirkkala-Malmqvist i mitten.

Stråkdagarna 2017 – tack för denna gång!

Strakdagarna 2017 logga mini

Se uppföljningar, material och noter på medlemssidorna! Klicka på MEDLEMSINFO uppe till höger! (Har du ingen inloggning kan du höra av dig till vår sekreterare eller kassör).


100 stråkpedagoger på scen under ledning av professor Terje Moe Hansen vid fredagens stråkorkesterspel. En mäktig syn och en mäktig klang!

Stråkdagarna 13-15 januari 2017 gick av stapeln på Musikhögskolan i Malmö, 13-15 januari. Lördag kväll var det stipendiekonsert och stråkfest på Malmö rådhus vid Stortorget och på söndag morgon var det guidad tur på nya konserthuset Malmö Live, alldeles bredvid konferenshotellet.

Läs mer om detaljerna nedan och på länkade sidor!

TACK till alla som gjorde helgen så bra!

* Vad hände? PROGRAMMET finner du här.

* VAD KOSTADE DET? Här finns prisuppgifter.

* GÄSTFÖRELÄSARNA 2017 kan du läsa mer om här.