Kategoriarkiv: Möte

Höstmötet 2017

Vårt höstmöte och studiedag ägde rum lördagen 23 september 2017 på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, KMH.

Det blev en intressant eftermiddag i instrumenthistorisk och instrumentvårdens tecken med ca. 45 deltagare, bl.a. tillresta från Göteborg, Växjö, Tranås, Norrköping, Uppsala och Söderhamn, förutom Stockholm.

Fil.dr. John Huber talade om sin kommande bok om stråkinstrumentens historiska utveckling, ”B.C. – Before Cremona”, och gav en resumé över århundradens utveckling.

Violinbyggarmästaren och SSF-medlemmen Stefan Lindholm gjorde under huvuddelen av eftermiddagen en fyllig och levande presentation om stråkinstrumentvård och skötsel och svarade på många frågor. Deltagarna visade stort intresse och det blev flera livliga diskussioner.

Vi hann också med ett kort höstmöte där det beslutades att medlemsavgiften skall vara oförändrad under nästa år. Styrelsen fick också mandat att arbeta vidare med ett projekt att översätta och trycka en bok om instrumentvård utifrån en tysk sådan utgåva. Som avslutning på studiedagen blev det en visning av nya KMH:s konsertsalar.

Så snart vi har möjlighet kommer vi att på medlemssidorna presentera uppföljningsmaterial från detta lyckade höstmöte. Det blir dels länk hur man hittar John Hubers bok när den kommit ut från tryckeriet, dels Stefans presentation och instrumentvårds-PM, så snart de redigerats för publicering på vår hemsida.

Vi framför varma tack till John Huber och till Stefan Lindholm för deras medverkan vid höstmötet 2017!

Hedersmedlemmar

I samband med Stråkdagarna i Malmö kungjordes att de mångåriga medlemmarna Lisbeth Vecchi och Ulla Magnusson enhälligt utnämnts till hedersmedlemmar i Svenska Stråklärarförbundet. Vid Stråkfesten i Sankt Knutssalen i Malmö rådhus överlämnades diplom, hölls tal och skålades till deras ära och de fick också motta kollegornas stående och långa ovationer.


De nyutnämnda hedersledmöterna Ulla Magnusson (t.v.) och Lisbeth Vecchi (t.h.) gratuleras av SSF:s ordförande Päivikki Wirkkala-Malmqvist i mitten.

Stråkdagarna 2017 – tack för denna gång!

Strakdagarna 2017 logga mini

Se uppföljningar, material och noter på medlemssidorna! Klicka på MEDLEMSINFO uppe till höger! (Har du ingen inloggning kan du höra av dig till vår sekreterare eller kassör).


100 stråkpedagoger på scen under ledning av professor Terje Moe Hansen vid fredagens stråkorkesterspel. En mäktig syn och en mäktig klang!

Stråkdagarna 13-15 januari 2017 gick av stapeln på Musikhögskolan i Malmö, 13-15 januari. Lördag kväll var det stipendiekonsert och stråkfest på Malmö rådhus vid Stortorget och på söndag morgon var det guidad tur på nya konserthuset Malmö Live, alldeles bredvid konferenshotellet.

Läs mer om detaljerna nedan och på länkade sidor!

TACK till alla som gjorde helgen så bra!

* Vad hände? PROGRAMMET finner du här.

* VAD KOSTADE DET? Här finns prisuppgifter.

* GÄSTFÖRELÄSARNA 2017 kan du läsa mer om här.