Kategoriarkiv: Möte

Inbjudan till årsmöte 4 mars 2018 i Stockholm

Årsmötet 2018 går av stapeln 4 mars kl. 10.30-15.00 Södra Latins gymnasium i Stockholm, i Tranströmersalen.

I år blir årsmötesförhandlingarna extra spännande eftersom vi har viktiga val att genomföra när förbundet bl.a. skall byta ordförande och dessutom ska vi besluta om användningen av ett stort arv som överraskande kommit SSF till del.

Som pedagogisk huvudaktivitet kommer vi mötesdeltagarna att spela igenom vår medlem Ulrik Lundströms uppskattade orkestermaterial Stråkbanken 1, som Ulrik själv kommer att kommentera. Det kommer också att finnas till försäljning. Ulrik har också lovat att presentera Stråkbanken 2, som snart kommer ut, men ännu inte finns tillgängligt att köpa! Vi får en unik förhandsvisning! Det blir alltså en exklusiv premiär när vi får testa det helt nya materialet och höra hur det klingar när vi själva spelar igenom det och diskuterar med Ulrik. Så tag med ditt instrument och var välkommen till en exklusiv stråkpedagogisk ensembledag!

Schema för dagen:

  • 10.30 Samling
  • 11.00 Spelpass med Ulrik Lundström
  • 12.00 Lunch
  • 13.00 Årsmöte
  • 13.30 Spelpass med Ulrik Lundström
  • 15.00 Tack för idag!

Anmäl ditt deltagande snarast och senast 1 mars här >>>! Lunchen bjuder SSF på! Mer detaljer om programmet kommer snart på denna hemsida!

Hedersmedlemmar

I samband med Stråkdagarna i Malmö kungjordes att de mångåriga medlemmarna Lisbeth Vecchi och Ulla Magnusson enhälligt utnämnts till hedersmedlemmar i Svenska Stråklärarförbundet. Vid Stråkfesten i Sankt Knutssalen i Malmö rådhus överlämnades diplom, hölls tal och skålades till deras ära och de fick också motta kollegornas stående och långa ovationer.


De nyutnämnda hedersledmöterna Ulla Magnusson (t.v.) och Lisbeth Vecchi (t.h.) gratuleras av SSF:s ordförande Päivikki Wirkkala-Malmqvist i mitten.

Stråkdagarna 2017 – tack för denna gång!

Strakdagarna 2017 logga mini

Se uppföljningar, material och noter på medlemssidorna! Klicka på MEDLEMSINFO uppe till höger! (Har du ingen inloggning kan du höra av dig till vår sekreterare eller kassör).


100 stråkpedagoger på scen under ledning av professor Terje Moe Hansen vid fredagens stråkorkesterspel. En mäktig syn och en mäktig klang!

Stråkdagarna 13-15 januari 2017 gick av stapeln på Musikhögskolan i Malmö, 13-15 januari. Lördag kväll var det stipendiekonsert och stråkfest på Malmö rådhus vid Stortorget och på söndag morgon var det guidad tur på nya konserthuset Malmö Live, alldeles bredvid konferenshotellet.

Läs mer om detaljerna nedan och på länkade sidor!

TACK till alla som gjorde helgen så bra!

* Vad hände? PROGRAMMET finner du här.

* VAD KOSTADE DET? Här finns prisuppgifter.

* GÄSTFÖRELÄSARNA 2017 kan du läsa mer om här.