HÖSTMÖTET 2019

WORKSHOP MED SÉBASTIEN DUBÉ OCH
TORBJÖRN NÄSBOM

Söndag 15 september kl. 12.00–16.00 på SMI i Stockholm

Kärlek till glädje – och alla känslor däremellan…

Sébastien Dubé och Torbjörn Näsbom kommer att hålla en workshop baserad på både traditionell folkmusik och egna låtar. Det blir spel på gehör, rytmiska övningar och rytmisk analys baserat på danssteg. Och framför allt musikglädje!

Kontrabasisten Sébastien Dubé rör sig lätt och elegant i alla möjliga musikstilar som jazz, blues, världsmusik, folkmusik och klassisk musik. Han älskar att utforska nya sätt att använda sitt instrument, vilket gör hans spel till något utöver det vanliga. Hans resa i den svenska spelmanstraditionen startades av Torbjörn Näsbom, som han spelat tillsammans med i 20 år. Förutom att vara frilansmusiker arbetar Sébastien som stämledare i Svenska Kammarorkestern i Örebro och undervisar på exempelvis Musikhögskolan Ingesund. 

Torbjörn Näsbom, nyckelharpa och fiol, har sina rötter i den uppländska spelmanstraditionen, med läromästare som Viksta-Lasse och Eric Sahlström. Han flyttade sedermera till Umeå och har även varit aktiv som spelman i Norge och Finland. Torbjörn skriver många egna låtar som spelas i hela spelmansvärlden, och han tilldelades 2014 Zornmärket i guld. Torbjörn Näsboms spel är både traditionsbärande och otroligt innovativt. Vid sidan av att vara frilansmusiker undervisar han också ofta på folkmusikkurser. 

Anmäl dig till höstmötet här!

Höstmötet är kostnadsfritt för medlemmar i Svenska Stråklärarförbundet. Förbundet bjuder på fika. Ta med ditt instrument! Anmäl dig senast 8 september.

SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut, Alfred Nobels allé 15, Huddinge. Åker du kommunalt tar du pendeltåget till Flemingsbergs station och följer skyltarna mot campusområdet (Södertörns högskola).